NA LEES VERSIE PRODUCT TRAINING TRE PONTI      VERSIE DECEMBER 2018


LIBERTA TUIGEN - BASIC & SOFT (Liberta betekend vrijheid)
 

Het design van de Liberta serie is gelijk aan de Fibbia serie, maar dan met een innovatieve sluiting. De Liberta is namelijk voorzien van een koordsluiting. Het tuigje is hierdoor erg geschikt als stadstuigje voor kleine honden en pups, maar is in de winter ook zeer eenvoudig te dragen over een hondenjas. Het innovatieve instelkoord geeft de gebruiker de mogelijkheid om de hond een ruime bewegingsvrijheid te geven. Het tuig heeft geen negatieve drukpunten, echter bij het strekken van de lijn krijgt de hond een (pijnloze) lichte druk op de bovenflanken. Dit zal bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal meteen inhouden, of stil blijven staan en naar de baas omkijken om te zien wat er aan de hand is.  Door deze reactie te belonen kan het trekken ontmoedigd en bij pups al in een vroeg stadium afgeleerd worden. Door goed gebruik van deze tuigen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd.
 

"Dit tuigje is geen anti-trek tuig. Om trekken af te leren zijn immers uitstekende cursussen beschikbaar. Wel reiken deze tuigen de baas de 'tools' aan om dit negatieve gedrag te kunnen doorbreken en zelfs af te leren".


Bij het aantrekken let u erop dat de het tuig niet in de oksels zit en de schouders vrij liggen. Verder kunt u maximaal 1 vinger door de buikband wurmen. Bij het aanspannen van het koordje houdt u ongeveer 1 tot 3 cm speling tussen de ringen. Hierdoor krijgt het harnas ook deze corrigerende functie doordat de zijkanten naar beneden duwen.
Het koordje kan een trekkracht van 125 kg aan, maar kan beschadigen door bijvoorbeeld bijten en schuren. Dan neemt de trekkracht af. Attendeer uw klanten dat dit kan gebeuren en vraag ze regelmatig het koordje te controleren. Mocht dit koord om welke reden dan ook beschadigd zijn of er is een vermoeden dat dit zo is, dan kunnen ze bij u altijd gratis een nieuw koordje halen. In principe bieden wij dus levenslange garantie op de koorden!


Er zit geen voor of achterkant aan dus men kan het nooit fout doen. De maat wordt bepaald op basis van het gewicht van de hond. Het is slechts een richtlijn en dus het kan zeker voorkomen dat door de bouw van de hond deze er een maat boven of onder zit.
Liberta heeft een nadeel; De hond los laten lopen vinden wij niet veilig. Het koord slingert immers achter het tuigje aan. Sommigen leggen er een knoop in. Wij adviseren dit niet te doen want je weet nooit waar ze kunnen blijven hangen. Geen probleem, maar bij loslopen dus bij voorkeur het tuigje af.    

De Liberta's zijn leverbaar in verschillende series. Ze worden geleverd in de maten:

Maat 1            -    tot 3 kg
Maat 1½         - 3 tot 4 kg
|Maat 2           - 4 tot 5 kg
Maat 2½         - 5 tot 6 kg
Maat 3            - 6 tot 7 kg


FIBBIA TUIGEN

De Fibbia serie van Tre Ponti, ook wel EASY FIT genoemd, is ontwikkeld als 'wandel' tuigje en geschikt voor honden van 1 tot en met 14 kg. De bovenzijde van dit instaptuig is voorzien van een gesp. Qua pasvorm is het eenvoudig; dit tuigje past of past niet! De Fibbia tuigen zijn er in verschillende modellen; Basic modellen, zowel in standaard als in reflecterende uitvoering, soft modellen, zoals de Mesh en Pop Fluo Fibbia's, maar ook zijn ze er in fashion uitvoeringen. 


Het kan echter voorkomen, dat een hond net niet in de ene maat Fibbia en net niet in de volgende maat Fibbia past. Neem in dit geval een model van de:


VERSTELBARE FIBBIA TUIGEN


Bij deze tuigen is de buiksingle verstelbaar. Ons advies is om alleen een verstelbare variant te kiezen als dit niet anders kan, bijvoorbeeld de hond valt tussen twee maten, gaat nog groeien of wordt regelmatig getrimd. Doorgaans past en voldoet de vaste variant uitstekend.

Stel deze verstelbare Fibbia goed in. Wij zelf zeggen altijd strak, maar geen worst. Als richtlijn, de buiksingle mag niet meer ruimte hebben dan dat er een vinger tussen buik en singel geduwd kan worden. Nog betere omschrijving is, het tuigje mag als deze om zit slechts met de ruimte van het vel kantelen, dus niet over de vacht heen wrijven of schuiven. In het laatste geval is de buiksingle te losjes afgesteld. Ook bij deze tuigen dient voldoende ruimte te blijven achter de oksels en moet de schouderpartij vrij blijven. 

Behalve de Mesh en de Fashion series, deze gaan maar tot en met maat 3, zijn dit de maten:

Maat 1            -    tot 3   kg
Maat 1½        - 3 tot 4   kg
|Maat 2          - 4 tot 5   kg
Maat 2½        - 5 tot 6   kg
Maat 3           - 6 tot 7   kg
Maat 3½        - 7 tot 9   kg
Maat 4           - 9 tot 14 kg

Ter aanvulling leveren wij diverse bijpassende hondenlijnen, welke tezamen met het bijbehorende tuigje een prachtige set vormen. Zeer interessant voor uw omzet uiteraard!
 

PRIMO TUIGEN

De Primo serie van Tre Ponti is ontwikkeld als 'allround' tuig en geschikt voor honden van 10 tot en met 60 kg. Het tuig gaat over het hoofd van de hond, wordt onderin ingesteld en vastgeklikt met een zeer sterke slot sluiting. Dankzij het opstaande handvat en de flexibele, rollende D-ring maakt het harnas o.a. geschikt voor wandelen, hardlopen, fietsen, flyballen, etc.
 

Deze Primo tuigen zijn gemaakt van een niet allergisch, vederlicht en duurzaam materiaal. De kern is gevuld met een laag canvas, geen enkele rek dus en oersterk! Het materiaal wordt niet tot nauwelijks nat en houdt geen hondenharen vast. De instelling van de Primo is als volgt; Bij het passen dienen de oksels vrij te zijn, dus ook als de hond loopt. Houdt hier ongeveer minimaal 3 centimeter voor aan. Bij de juiste maat zal de schouderband boven de bewegende schoudergewrichten zitten. Op de buikband mag een speling van maximaal twee vingers zitten. Ook hier, het tuig mag als deze om zit slechts met de ruimte van het vel mee kantelen, dus niet over de vacht heen wrijven of schuiven. In het laatste geval is de buiksingle te losjes afgesteld. 

De Primo uigen leveren wij in ons basispakket in de basiskleuren zwart, rood, blauw en roze. Reflecterend of niet reflecterend. Later kunt u verder uitbreiden en een keuze maken uit het zeer uitgebreide aanbod in Primo tuigen. 
De Primo's zijn leverbaar in:
Maat           gewicht        borstomvang

Medium     10 tot 20 kg        50    tot 65   cm
Large         20 tot 30 kg        70    tot 80   cm
X-Large     30 tot 40 kg        80    tot 100 cm
XX-Large   40 tot 60 kg       100  tot 120 cm
 

LET OP!
Tussen maat M en maat L zit een manco van 5 cm. Dit was ooit noodzakelijk bij een aanpassing in de maat M. In uitzonderlijke gevallen kan het dus voorkomen dat een hond in maat M een stukje buiksingle te kort komt, maar deze in de maat L zal overhouden. De enige mogelijkheid is dan om de buiksingle van een maat L 10 cm in te laten korten.


PRIMO PLUS TUIGEN 

Deze ergonomisch gevormde tuigen zijn erg robuust. De brede voorband is gemaakt van zeer soepel 'rip stop' nylon en dus erg duurzaam. De Plus serie is, net als alle andere Primo tuigen, voorzien van een noodgreep met een ‘mee lopende’ ring. Door zijn uitgekiende vormgeving bezit dit tuig uitstekende eigenschappen met een optimale bewegingsvrijheid voor de hond. De Plus serie is zeer geschikt voor werk- en hulphonden, maar het tuig kan uiteraard ook gewoon worden gebruikt voor de dagelijkse wandelingen en andere activiteiten. Een zeer betrouwbaar, flexibel en stoer tuig, ook voor de sterkere hondenrassen!
 

FORZA TUIGEN (ANTI TREK??)

Diervriendelijke anti trek tuigen bestaan niet, volgens ons. Er zijn wel anti trek tuigen op de markt, doch deze zullen allen op kort- of lang termijn leiden tot blessures en/of schade aan de hond. Anti trek = cursus zeggen wij zelf altijd. De Forza tuigen zijn ontwikkeld voor echte 'Power honden'. Deze hond vriendelijke correctie tuigen zijn vooral geschikt voor zware en sterke hondenrassen, die veelvuldig trekken, of uitvallen. Het bijzonder innovatieve ontwerp geeft de hond een ruime bewegingsvrijheid, zoals bij alle Tre Ponti tuigen. Het tuig heeft geen negatieve drukpunten, echter bij het strekken van de lijn krijgt de hond een pijnloze en lichte druk op de zijflanken. Dit zal bij elke hond een reactie uitlokken. De hond zal meteen inhouden, of stil blijven staan en naar de baas omkijken om te zien wat er aan de hand is. Door deze reactie te belonen kan het vervelende trekken van de hond beheersbaar worden en met de juiste aanpak zelfs volledig worden afgeleerd.|
 

Als een klant informeert naar een ‘Anti trek’ tuig, pas dan de hond eens dit Forza tuig aan. Laat aan uw klant zien hoe de hond te corrigeren is en laat ze vervolgens een stukje lopen met de hond. Loop even mee naar de deur om te kijken of de hond erop reageert. U zult al snel zien of dit het geval is. Indien de hond reageert, moedig uw klant aan dat zij de hond regelmatig moet blijven belonen met snoepjes of een hoge stem. Laat ze dit consequent volhouden tijdens het wandelen… Het blijft slechts een hulpmiddel. Als het baasje niet bereid is om er mee te werken dan zal de hond op een gegeven moment er niet meer op reageren en weer terugvallen in oude gewoontes. Ziet u tijdens het proefwandelen dat de hond blijft trekken, verkoop dan de Forza niet. U verkoopt dan een teleurstelling. 

Deze bijzonder innovatieve Forza tuigen zijn sterk en reiken dus de 'tools' aan om negatief gedrag, het trekken en uitvallen aan de lijn, op een eenvoudige wijze te kunnen doorbreken en/of te beheersen. Bij drastische problemen kunt u wellicht ook altijd adviseren om een goede hondenschool of hondentherapeut in te schakelen. De Forza tuigen laten zich uitstekend combineren met de Primo POWER-hondenlijnen!
 

TUIGEN BUITEN HET BASISPAKKET
Volta tuigen
Flash tuigen
Vento tuigen

 

GARANTIE
 

Neem, alvorens onder garantie een tuig om te wisselen, altijd eerst even contact met ons op. Wj geven een uitstekende garantie op eventuele vroegtijdige slijtage, gebreken en productiefouten. Echter zien wij te vaak dat schade aan het tuig door een ‘ongelukje’ door de klant geclaimed wordt als een garantiegeval. Het moge duidelijk zijn dat bijt- en schuurschade nimmer onder onze garantie valt.

Het buitenmateriaal van onze Basic tuigen is kunststof met een kern van canvas. Deze heeft een waarde van 1000 dernier. Dit staat gelijk aan 200 kg trekkracht. Een harnas kan dus nooit door de trekkracht van een hond scheuren of uit zichzelf kapotgaan. Als uw klanten terugkomen met een gescheurd tuig dan zult u vrijwel altijd direct kunnen zien dat dit door bijten is gebeurd. Dat kan dus ook zijn ontstaan doordat een andere hond, tijdens het spelen, de hond bij het tuig probeert vast te nemen. Vaak ziet u er omheen kleine gaatjes of scheurtjes als bewijs. Neem contact met ons op als u twijfelt.
 

Tre Ponti gebruikt kwaliteitsgespen. Binnen de veiligheidscriteria van Tre Ponti zijn deze berekend op enkele malen de piekbelasting van de hond. Gespen kunnen echter ook kapotgaan door ze er verkeerd in te stoppen, er per ongeluk op te gaan staan of door het bijten. Gespen hebben wij gewoon voorradig en er zijn hierbij twee oplossingen mogelijk. Het tuig wordt aan ons toegezonden en wij laten de gesp omwisselen. Dit kost al snel 2 weken en veel aan verzendkosten en neemt bij elkaar veel tijd in beslag. De gesp kunnen wij toezenden zodat uw klant deze kan laten maken bij de schoenmaker. Gemiddeld kost dat 3,50 euro en de klant kan erop wachten.

Eigenlijk nooit wordt door ons, bij schade aan een gespje, het tuig omgewisseld voor een nieuwe. Mocht dit wel zo zijn, dan is dat onder onze uitdrukkelijke goedkeuring!

Overigens sturen wij koordjes (Liberta) en gespen altijd gratis toe. Ook wanneer het tuig al jaren in gebruik is.
 

WAT MAG U VERDER VAN ONS VERWACHTEN

Sowieso, dat wij er alles aan zullen doen u te helpen goede resultaten met onze producten te behalen met zo veel mogelijk tevreden klanten. En dat wij ons houden aan onze onderling gemaakte afspraken.

Wij zullen u niet maandelijks bezoeken. U heeft het druk met uw zaak en wij proberen ons bezoek voor u zo interessant mogelijk te houden.

Doorgaans proberen we uw winkel 1 tot 2 keer per jaar te bezoeken. Tijdens het bezoek nemen we uw ervaringen door, kijken wij of wij nog tips hebben waar wij u mee kunnen helpen en als er nieuwe producten zijn dan laten we die natuurlijk graag zien.
Heeft u echter iets waarbij u graag heeft dat we eerder komen. Laat het ons dan gerust weten, dan plannen we graag een bezoekje voor u in. Heeft u veel personeelswisselingen gehad? Vraag ons dan voor een gratis herhalingstraining. 

Zo nu en dan sturen wij een (link naar onze) nieuwsbrief. Wij doen dit doorgaans eens per maand. Hierin niet alleen  nieuws, maar ook interessante en/of belangrijke items in. Soms ook leuke aanbiedingen. Deponeer ze dus niet meteen in uw digitale prullenbak om achteraf teleurstelling te voorkomen.

Promotiemateriaal is toegevoegd in uw basispakket. Als het op is dan kunt u dat kosteloos bijbestellen bij uw volgende bestelling. Wij hebben posters, folders grote- en kleine hond, soms tasjes, sleutelhangers, etc.
Op onze websites hebben wij een zogenaamde ‘Store locator’. Een dealerlijst voor de consument. Jaarlijks verwijzen wij zelf 1000+ consumenten naar deze lijst. Gelukkig vindt een veelvoud hiervan zelf de weg naar deze store locator.
Verder hebben wij een speciale Tre Ponti consumentenwebsite online, vindbaar onder de domeinnamen tre-ponti.nl en tre-ponti.be Hiernaast kunt u berichten delen via onze Tre Ponti facebookpagina, met een flink aantal echte volgers, of gebruik make van onze Tre Ponti Instagram pagina. 


Tre Ponti fotomateriaal treft u aan in onze foto database in het beschermde deel van onze eye4pets website. Het password is eye4dealers !


WAT MOGEN WIJ VAN U VERWACHTEN
Sowieso, dat u een fijne samenwerking met ons aan wilt gaan en goede omzetten wilt behalen met onze producten. En dat u zich zult houden aan de onderling gemaakte afspraken.

Zoals u van onze vertegenwoordiger zult hebben door gekregen, zijn de Tre Ponti verkoop adviesprijzen (staan vermeld op onze prijslijsten) meer bedoelt als ‘bindende’ minimale verkoopprijzen. Doorgaans komt uw marge uit rond 2.2 Tevens hebben wij aangegeven dat wij kortingen of stunten met prijs aanbiedingen absoluut niet waarderen. Ga dus niet onder deze prijzen zitten. Als u acties hebt... Leuk, maar niet op onze Tre Ponti producten. Op deze wijze behoudt Tre Ponti niet alleen zijn naam maar ook zijn waarde.


Wij verwachten van u dat u minimaal het basispakket ‘op orde’ zult houden, zodat wij probleemloos elke klant naar uw winkel kunnen doorverwijzen voor een keuze binnen dit aanbod. U blijft dan ook vermeld op onze dealerlijst.
Indien een van uw klanten een tuig op het oog heeft, maar u heeft deze niet op voorraad of in uw assortiment zitten, dat vragen wij dat u deze dan wel voor de klant bij ons besteld.


Hiernaast even wij nogmaals duidelijk aan, dat wij geen enkel probleem hebben indien u ook andere hondentuigen naast die van ons verkoopt. 
Echter, en dit vinden wij zeer belangrijk, vragen wij u ABSOLUUT geen andere merken of modellen tuigen in uw assortiment op te nemen, waarbij eigenlijk direct de bedoeling duidelijk is dat deze trachten onze modellen te kopieeren. 
Wij verwijzen immers geen consumenten naar onze dealers om met een kopie naar huis te gaan!

Als laatste verwachten wij van u dat u zich aan onze algemene leveringsvoowaarden zult houden.
 

Wij wensen u succesvolle Tre Ponti verkoop toe en vele tevreden klanten!

© 2008 - 2019

- THE "PASSION FOR DOGS" COMPANY -

eye4pets 

Fascinatio Boulevard 504

2909 VA Capelle aan den IJssel

tel. +31 (0)10 - 8220618